We zijn inderdaad al een dag verder dan woensdag. Maar ik heb een heel goede reden om een dagje in vertraging te zijn, Manou heeft de windpokken. Niet zoals haar grote zus ze vroeger had met een paar vlekjes, maar ze staat helemaal vol, vergezeld met de nodige jeuk, pijn en koorts. Hartbrekend, je kind pijn zien lijden en er niks aan kunnen doen. Dus ik ging op zoek naar verzachtende middeltjes en ik vond havermout. Havermout zou helpen tegen de jeuk en ook de huid snel herstellen. In het kader van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ staken we Manou in een lauw bad met daarin een washandje met havermoutvlokken. Als het badwater doordrenkt is met havermout kan je het washandje gebruiken om te deppen op de windpokken. Eens uit bad bleek er voor ons een wonder te zijn gebeurd, Manou werd weer vrolijker, het eerste uur van de nacht en dag dat er niet werd gehuild. Leve de natuurgeneeskunde!

windpokken
Windpokken dag 3

Maar ik ging ook nog de huidige WIP tonen. Ik heb hier nog meer WIP’s liggen, maar toch ben ik nog aan een nieuw project begonnen. Vorige week vertrokken we op reis en dan neem ik graag iets mee zonder werkbeschrijving. Iets eenvoudig waarbij niet teveel moet nagedacht worden. Ik koos hiervoor om een alpaca bouclé sjaal te breien zoals deze en deze. De sjaal wordt gebreid met 2 draden, namelijk Alpaca Bouclé mix en Brushed Alpaca Silk, beiden van Drops.

bouclé sjaal

Ik zette op naalden nr7, 50 steken op en dan steeds maar rechts breien. Een ideaal vakantieproject!