De naaivibe is weer helemaal terug. Niet dat ze ooit echt weg was, maar nu de grootste verbouwingen achter de rug zijn heb ik eindelijk een vast naaihoekje wat het naaien toch bevordert. Maar nu ik meer tijd daar spendeer lukt het maar moeilijk om ook alles op de blog te krijgen. Ik probeer een inhaalbeweging te maken, te starten met de squirrels.

Ondanks mijn beide kinderen een uitgebreide garderobe hebben, bleek dat Manou wel nog een sweaterdress kon gebruiken. Zo heeft ze een kleedje erbij  (want welke 5-jarige verkiest broeken boven een jurk?) maar is het toch lekker comfy, zoals ze het graag heeft.

Ik gebruikte hiervoor het patroon van de Sien-dress. Ik moet ergens een fout gemaakt hebben met het overtekenen van het patroon (op een gezellige naaiavond met cava en collega’s) maar de jurk viel totaal niet zoals het hoorde. Veel te lang, te breed en de plooien te pofferig. Gestart met hier en daar te retoucheren, bijknippen, versmallen,… kwamen we tot een heel ander resultaat. Desalniettemin is ze er toch heel blij mee (hoewel dit niet te zien is aan de foto).

Met de rest van de stof werd nog een eenvoudig rokje gemaakt voor grote zus.

Stof: Squirrels, See You at Six bij Toverstof
Patroon jurk: Siendress, wensjewat (gratis patroon: hier te vinden)
Patroon rok: eigen ontwerp