Fibre Mood, ondertussen waarschijnlijk al goed gekend in het naailandschap, won meteen mijn hart. Dat konden jullie ook al lezen in mijn blogbericht over de Tara-trui. Tussen het breien door probeer ik ook nog wat te naaien. Jammergenoeg ontbreekt het me aan tijd, want  sinds de 2 edities van Fibre Mood is mijn naai-to-do-lijstje serieus aangevuld.

Voor de eerste 2 naaisels was Manou de gelukkige. Voor haar maakte ik het Elle sweaterkleed en de Gigi broek.

Voor het Elle kleed, ging ik samen met Manou naar de stoffenwinkel. Ze is nogal kieskeurig dus kreeg ze de kans zelf haar stof te kiezen. Als bij wonder koos ze niet voor prinsessen, unicorns of blinkers maar koos ze de prachtige Marsala-French terry. ’t Kind heeft duidelijk een goede smaak. Achteraf vroeg ze, zoals het een echte cat-lover betaamt, om er een poes op te zetten. Jammergenoeg voor haar zal ze nog even moeten wachten om haar kleed te dragen aangezien het iets te groot is uitgevallen. Gelukkig groeien die kinderen snel.

De Gigi-broek maakte ik dus een maatje kleiner en die zit perfect nu. Als ik vertel dat Manou kieskeurig is op gebied van kledij, bedoel ik dan ook écht kieskeurig. Ze zit nog steeds in de fase dat ze geen ‘harde’ broeken wil aandoen, geen jeansbroeken dus voor haar. Maar ook kousenbroeken onder een jurk is geen optie, “het plakt teveel, het prikt teveel,…”, dus wat schiet er dan nog over, leggings. Nu ze nog een kleuter is komt ze nog weg om leggings te dragen als broek, maar ik was toch wel echt gelukkig toen ik de Gigi-pants zag. Vanaf nu kan ze toch iets stijlvoller naar school vertrekken, en heeft ze toch een comfy broek aan. Dankjewel Fibre Mood!