De Claudette Cardigan

De Claudette Cardigan, toen ik hem zag was het liefde op het eerste gezicht. Soms is die onweerstaanbare drang er om iets te moeten maken. Ik was eerder al aan het twijfelen over een Bernadette, maar de Claudette was een beter project om wat extra brei-uitdaging aan te gaan. Ik ging kabels leren breien. Bij Boho zag ik een lessenreeks ‘breien op maat’. Daar werd me de kabeltechniek vakkundig uitgelegd zodat ik geen tijd moest verspillen aan het uitzoeken en testen. Dus voilà, we waren gestart. Nu kon ik thuis verder doen.
Hoe lang duurt  zo’n Claudette? Aangezien ik enkel ’s avonds brei, gaat het niet zo heel snel vooruit. Tegelijk wil ik ook nog series volgen, en verlies ik al eens m’n breiwerk uit het oog tijdens spannende scènes. Ik begon ergens in januari en keek ondertussen naar 3 seizoenen ‘Orange is the New Black’ en 2 seizoenen ‘Orphan Black’. Het omrekenen in uren laat ik aan jullie over.
En dan zijn alle onderdelen klaar en blijft dat hier liggen. Hoe graag ik m’n Claudette ook wou aandoen, het in elkaar steken bleef ik steeds uitstellen. Tot vandaag.
Tijdens een uitstapje naar De wereld van Kina droeg ik hem dan ook met veel trots!

.IMG_4102 IMG_4119

IMG_4135 IMG_4145

Ik heb nog veel bollen over dus er volgt mogelijks een mini-versie.
Patroon: Claudette Cardigan, La Maison Victor/Maurice Knitwear
Wol: Drops Kid Silk, kleur 09 parelgrijs bij Elena’s Wolwinkel

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Tam Tam

  Prachtig! Breien bij series lukt me helaas nog niet …

 2. B-Naais

  Tof zeg! Lijkt me wel wat werk.

 3. Gloria Van Heyst

  Ik vind het resultaat suuuupermooi!!
  hoeveel bolletjes had je nodig?
  Is het aan te raden voor beginners?
  De uitleg op de site van la maison victor leek me in ieder geval vrij duidelijk.

  • Dankjewel!! Als je rechts en averechts kan breien moet de Claudette wel lukken hoor. Kabels breien schrok me wel een beetje af in het begin, maar daar is eigenlijk niks moeilijks aan. Zeker het proberen waard!
   In het patroon voorzien ze 440 gram wol (of 18 bolletjes), daarvan heb ik er nog 6 over, maar het was wel van een ander merk…

Geef een reactie