De naaimachine is even aan de kant geschoven, maar dat wil niet zeggen dat we ondertussen stil zitten.  Er kwam (een beetje) meer tijd vrij om te breien en te haken.
Toen het laatste nieuwe boek van Jules en Julie (deel 3) uitkwam wist ik meteen dat ik de boterbloem zou maken.  Bij Julija’s shop bleek het nodige garen deels uitverkocht te zijn, dus dan maar op zoek naar een alternatief. Uiteindelijk kwam ik uit bij Wolplein en koos ik voor een Merino van Rico en m’n gekende (en geliefde) Drops Kid Silk. Na een herberekening begon ik te breien met 7 bollen merino en 4 bollen mohair garen.
Ergens had ik bij het bestellen moeten weten dat er een foutje moet gebeurd zijn bij het herberekenen want 7 bollen wol voor een volwassen trui is natuurlijk wel erg weinig. Dus ja, na enkele weken breien werd het duidelijk dat er nog moest worden bijbesteld.

Uiteindelijk is de boterbloem in maat Medium gebreid met:
7 bollen ecru merino
2 bollen roze merino
2 bollen bruine merino
2 bollen blauwe merino
3 bollen ecru mohair
1 bol roze mohair
1 bol lichtblauwe mohair

Opgelet: in het patroon staat er ook vermeld dat je grijze merino nodig hebt, maar deze heb je niet nodig!

In het oorspronkelijke patroon wordt de trui in elkaar gezet met de averechts kant naar buiten. Ik heb lang getwijfeld, maar koos er uiteindelijk toch voor om hem aan de rechtse kant te dragen.