De bolletjestrui

De bolletjestrui aka de venetië-trui uit Jules en Julie voor groot en klein.
Ik had me begin dit jaar voorgenomen om in 2016 een paar nieuwe breitechnieken uit te proberen. Ik deed al eens een kabel en nu is het de beurt aan nopjes breien.

Deze bolletjestrui, zoals Manou hem dus noemt, is gebreid met Drop LIMA garen – kleur ijsblauw. Wie deze blog al even volgt weet dat ik graag voor een duurzaam alternatief kies. Bij de aankoop van wol is dit nog steeds een zoektocht. Hoewel er meerdere ecologische wolwebshops bestaan, vind ik het prijsverschil toch nog enorm groot met een ‘gewoon’ bolletje wol. Dus ben ik voor deze trui op zoek gegaan naar een alternatief of iets ‘bijna ecologisch’.
Op de website van Drops vond ik deze uitleg bij het Lima garen: Gemaakt van 65% Peruvian Highland wol en 35% alpaca, en de garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

Zonder chemische behandeling, daar ben ik alvast tevreden mee.

Venetiëtrui1 Venetiëtrui4

Venetiëtrui5 Venetiëtrui6Smurfs: The Lost Village 2017 film trailer

Ik maakte voor Manou een 4 jaar en die zit haar nu perfect. Het achterpand is zonder nopjes gebreid, omdat ik me ergens kan inbeelden dat die bolletjes op de rug niet altijd zo comfortabel zitten.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ooh, heel mooi!

Geef een reactie