Dadirri Cardigan

Na het meer dan geslaagde  testpatroon van de Quokka Sweater was ik heel blij om ook de Dadirri Cardigan van Compagnie M te mogen testen. Net zoals de Quokka is ook de Dadirri een patroon op maat. Je hoeft dus enkel wat maten in te geven en de online calculator bezorgt je een perfect patroon op maat (met een beetje groeimarge).  Maar om een mooi effect te krijgen bij de bolletjes brei je best niet met te dikke naalden. Marte raadt zelf aan om maximum breinaald 5,5 te gebruiken.
Laat je ook zeker niet afschrikken door deze ‘blister stitch’, het ziet er ingewikkeld uit maar dit valt best goed mee. Je krijgt er natuurlijk een uitgebreide handleiding bij, incl filmpjes.

Net wanneer de test voor de Dadirri cardigan gestart werd, opende hier in Gent ook een nieuwe wolwinkel, Wolhuis Wolder. Een heel gezellige winkel met prachtige bolletjes wol en zeer vakkundig advies.  Om de vrede hier in huis te bewaren breide ik deze keer voor Manou. Ik koos voor haar bij Wolhuis Wolder een heel zachte, 100% merino-wol, namelijk de starwool Linie 4 van ONline. Een zeer aangename wol om mee te breien, en voor haar om te dragen.


Wie zin heeft gekregen om ook de Dadirri te breien, tot 17 december is er 10% korting op het patroon met de code DADIRRI10.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Fanny (fratsels)

    Top kleurtjes, leuk gedaan!

  2. Zo mooi … hele mooie kleurencombinatie

Geef een reactie