Bernadetjes

“Oh, die is zo Mermaid-mooi!” was het eerste wat Nina zei toen Manou haar Bernadette klaar was. Ik wist dus direct dat ik ook nog een tweede versie ging mogen breien. Gelukkig gaat dit met dikke breinaalden snel vooruit.


De Bernadette van Manou is gebaseerd op de Florence Cardigan uit het boek Jules en Julie voor groot en klein. Ik liet juist de boord aan de kraag en voorpanden vallen, dit was voor mij eigenlijk wat overbodig (en minder breiwerk).
Ik gebruikte 3 draden en naalden nr 7 voor de boordsteek en naalden nr9 voor de tricotsteek. In totaal zitten er 9 bolletjes wol in verwerkt.


Voor de Bernadette van Nina gebruikte ik het patroon van Wolhuis Wolder, maat S. Hiervoor zijn er 12 bolletjes nodig. Gebreid met 3 draden op naalden nr 10 voor de boordsteek en naalden nr 12 voor de tricotsteek.


De foto’s werden getrokken in het MIAT. We speelden daar het museum-spel voor kleuters ‘Op stap met Emma en Emiel’. We bezochten ook de Open Depot collectie waar ik via mijn werk de kans kreeg  om onze jongeren te begeleiden in het maken van een tijdelijke tentoonstelling.
Meer info hierover: Facebook.com/lichtpuntmiat  of  miat.gent.be

Wol:Kid Annell Mohair 3194 bij Wolhuis Wolder

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Mooi ! Er staat in de loop van de week een nieuw bezoekje aan Wolhuis Wolder gepland, want er wil hier iemand ook zo’n trui 🙂

Geef een reactie